Mi a helyzet a belga reptereken?

Genval, 2016. május 7. – Mi tagadás, minthogy 2016-ban Brüsszelben nem történt az égvilágon semmi, talán érdemes pár sorban megemlékezni arról, hogy hogyan is néz ki most a helyzet a reptereken.

Röviden, egy szétesőfélben lévő kis ország állapotának látlelete a teljes káoszba fordult reptér. A kisebb, Brüsszeltől egy órányi autóútra lévő Charleroi reptérről jelentek csupán, ami jelzésértékű lehet a terrortámadásokkal közvetlenül érintett, Zaventem főreptérre vonatkozóan is.

Egy ellenőrző pontnál katonák állítanak meg minden járművet. Éjjel – merthogy látogatásom éjjel történt – zseblámpával világítanak az utastérben, a gyanús kocsikat ki is pakolva – az enyém nem volt ilyen szerencsére. Egy bizonyos sávban kikapcsolt fényszórókkal lehet csak közlekedni a következő körforgalomig. A reptér maga a megvalósult Bábel. Bár jómagam csak utasokat hoztam el, éjfél közeli órában, mégis egy zsibvásárra hasonlított az egész, az emberek egymást taposva rohangáltak körbe körbe. A máskor kihalt liftek és parkolóautomaták előtt sor, katonák járőröznek mindenhol. A kihaltnak gondolt parkolóház elhagyásakor meg sosem látott dugó várt.

A repteret elhagyva minden visszatért az éjjeli kihaltság normális állapotába. Úgy látszik, az őrület csak a reptérre korlátozódott.

Bizonyára van rendszer az egészben, de nem tudom, hogy ez a kontrollált káosz nem-e egy újabb támadás tökéletes táptalaja.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s