Egy hét k.o. … és ami ebből következik

Genval, 2016. Február 29. – Túlzás nélkül állíthatom, hogy az elmúlt hét lényegében minden értékelhető kézzelfogható szellemi és fizikai tevékenységemet – a létfenntartást, illetve családi és munkahelyi kötelességeim teljesítésén túlmenően – paralizálta. Az ok voltaképp a gondolatmenet szempontjából másodlagos, de talán érdemes megjegyezni: gyermekem vírusos betegsége, 40+ hőmérséklettel.

Ha az ember nem olvas híreket, nem nyitja meg a magán e-mailjeit, nem olvas, nem pakol, még blogbejegyzést vagy internetes naplót sem ír, meg úgy általában nem csinál semmit, akkor azért elgondolkodik az élet folyásán, meg az elvein, hogy akkor most hányadán is állunk. Vajon csak ilyen ‘vis maior’ helyzetek azok, amelyeket meg kell várni, és aztán feladni az önmegvalósítás még féltékenyen őrzött, utolsó morzsáit?

Nos, a válasz, amire rájöttem, az igen is meg nem is. Igen annyiban, hogy ilyen – lényegében abszolút – kényszer esetén egész egyszerűen nincs mit tenni. Ez esetben meg kell hajolni a sors akarata előtt, és elfogadni, hogy voltaképp lengedező zászlókként csupán a szél játékszerei vagyunk, és az orkánnak a zászlórúdon nincs ellenállás. – ilyenkor a zászló bevonása az egyetlen logikus és értékelhető cselekedet. Azonban ez nem vezet szükségszerűen önfeladáshoz, mert az elvek és célok beteljesítse azonnal újra elkezdődhet, ha a betegség után kifáradva és kialvatlanul, ott folytatja az ember a tevékenységeit, ahol egy hete abbahagyta. Nyilván változásokkal, reflektálva az eltelt időre, de igenis van helye a kitartásnak, és bizony lehetséges egy hét kihagyás, a lustaság és más ügyintézések ellenére rászánni az időt arra, amire fontosnak tartjuk.

Ezzel be is fejeztem az eltervezett bejegyzésemet.

Reklámok

One thought on “Egy hét k.o. … és ami ebből következik

  1. Ezzel a bejegyzésével teljesen egyetértek, köszönöm, hogy megosztja velünk a gondolatait. Van, akinek a kényszer nem egy hét, de hosszú évek sora.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s